F.A.Q.

Projecten

steering wheel Audi R8
carbon steeringwheel R8
Audi R8 SQ7 carbon interieurdelen

Voor een bekende autotuner mochten we de interieurdelen van een Audi R8 en SQ7 fabriceren. We maakten een volledig carbon Quattro logo. Het stuur en de stoelkappen hebben we bekleed met een laminaat carbon welke aansluit bij het originele carbon gebruikt door Audi.

Stuur carbon wedstrijd boot
Stuur carbon wedstrijd boot
Stuur carbon wedstrijd boot
Stuur carbon wedstrijd boot
stuur carbon
stuurwiel carbon
Stuurwiel carbon wedstrijd zeilboot

Carbon stuurwiel wedstrijd zeilboot.

De mast van een wedstrijd zeilboot kwam bovenop dit grote carbon stuurwiel. Met een gebroken deel in de ronding als gevolg. D.m.v. een mal maakten we een nieuw gedeelte. En kon zodoende de ronding en het gewicht exact gekopieerd worden. Blanke lak zorgde weer voor een gladde afwerking.

Strandstuur Jasper Ockeloen
Egmond Pier Egmond 2018
Strandstuur Jasper Ockeloen
Strandstuur Jasper Ockeloen
Strandstuur Jasper Ockeloen

Voor de unieke American Eagle strandfiets van Jasper Ockeloen fabriceerden wij dit “strandstuur”. Om een strandstuur te krijgen met rechtstaande remhendels pasten wij dit integrated racefietsstuur ingrijpend aan. Dusdanig zodat het door gaat als goedgekeurd strandstuur. Jasper won direct de strand race Egmond Pier Egmond met ons stuur!

Colnago gebroken bovenbuis
Colnago gebroken bovenbuis
Colnago C59 Black

De Colnago C59 kwam binnen met een breuk in de bovenbuis. Doordat de breuk dicht bij de balhoofd verbinding zat, werd dit een reparatie waarbij geduld en precisie vereist was. De reparatie moest dan ook in twee delen uitgevoerd worden.

nieuwe-bsa-trapas-carbon-frame
nieuwe-bsa-trapas-carbon-frame
Nieuw aluminium Bottom Bracket huis.

Aluminium bottom bracket huizen verlijmd in carbon frames springen regelmatig los. Vanwege hun flensrand aan de binnenzijde van het frame zijn ze zonder carbon schade aan te brengen niet te verwijderen. Wij zagen het oude vaak door corrosie aangevreten BB huis uit het frame. Zonder het frame inwendig te beschadigen. Hierna verlijmen wij een splinternieuwe schroefdraad bus in het frame. Deze kunnen Pressfit, BSA, Italiaans draad of BB30 zijn.

carbon reparatie pinarello
De Rosa Super King bovenbuis reparatie

Een huzaren stukje. Deze De Rosa Super King had een grote breuk in de bovenbuis. Met delaminatie rondom de breuk. Diverse logo’s en striping gingen verloren. Met de snijplotter sneden we de spuitmallen waardoor van de sterke reparatie niets meer te zien valt.

Breuk cervelo reparatie
cervelo gerepareerd
Reparatie Cervelo S3 Zitbuis

De zitbuis van deze Cervelo S3 was rondom gebroken. Na reparatie is het de kunst een lak aan te brengen welke onzichtbaar is afgewerkt. Dus spuitmallen maken voor het logo (de S). De juiste kleuren mengen. En met blanke lak de glans weer terug krijgen. Als laatste polijsten wij de reparatie plek voor een onzichtbare overgang.

porsche
porsche carbon interieur
Porsche 997 Carrera compleet interieur
Van een Porsche dealer kregen wij deze 997 Carrera binnen. Geïmporteerd vanuit het Midden Oosten heeft het interieur onder de hitte zwaar te lijden gehad. Alle verlijmde carbon delen van het interieur waren krom getrokken, los gesprongen of zelfs gebroken. Wij leverden vakwerk af door het interieur weer terug te brengen zoals origineel. Sommige delen moesten we nieuw maken en andere konden we d.m.v. een mal weer in het oude model terug vormen.
velomobiel quest carbon
velomobiel quest carbon
velomobiel quest carbon
Velomobiel Quest Carbon met neus schade

Deze Velomobiel Quest had een behoorlijke neusschade na een kop-staart botsing met een auto. De puzzelstukjes hadden we nog, waardoor we met een sterk laminaat aan de binnenzijde, de neus ronding er weer mooi in kregen. Erna volgt veel plamuur en vul werk om een strak resultaat te krijgen. Het voor frame van de velomobiel werd ook vervangen.

carbon catamaran
carbon catamaran
carbon catamaran
Carbon Catamaran onderdelen

Voor een race Catamaran maakten wij in beperkte oplage deze beschermkappen. Verspreid over het dek bevinden zich punten waar tijdens de wedstrijd lijnen achter kunnen blijven haken. De kapjes maken deze obstakels een stuk veiliger. Gemaakt met een Gel coat mal.

drone reparatie
drone mal maken klein
drone reparatie klein
drone repareren
Reparatie Professionele Drone

Tijdens inspectie werkzaamheden raakte deze professionele Drone ernstig beschadigd. Eén hoek kreeg een zware impact te verduren. We maakten een mal van een nog goede hoek en fabriceerden zo het te repareren gedeelte. Met sandwich materiaal bouwden we een interne constructie waaruit de Drone al uit bestaat. Dit bewijst overigens dat een reparatie gedeelte nooit zwaarder zal worden dan het originele gewicht van voor de schade.

isaac meson breuk
breuk achtervork
Isaac Meson stuk uit achtervork

Van de linker Seatstay van deze Isaac Meson was weinig meer over. Door een mal te trekken van de rechter Seatstay konden wij een nieuw stuk buis maken. En deze lamineren aan de linker kant van de vork waar grotendeels de buis ontbrak.

corvette ZR Custom breuk lip
Corvettte ZR1 Custom
Deze speciale Amerikaan kwam binnen met diverse breuken rondom in het spoiler pakket. De juiste koolstofvezel werd erbij gezocht om te matchen bij de originele Corvette vezel. De carbon reparatie hebben we mede hierdoor onzichtbaar uit kunnen voeren.
lamineren dak carbon bmw
BMW M6 Carbon dak

Vochtplekken in het laminaat vernielden het full carbon dak van deze BMW M6. Onder vacuüm brachten wij een nieuwe laag carbonvezel aan op het bestaande dak. Vooral na de hoogglans blanke lak laag bleek het resultaat verbluffend.

schade aston martin UK
schade aston martin UK
schade aston martin UK
schade aston martin UK
Aston Martin Vantage

De Aston Martin had een grote breuk rond een lastige hoek op het achterpaneel. De breuk liep nog verder door achter de kentekenplaat. Zonder demontage van de auto konden we de breuk herstellen.