F.A.Q.

FAQ

Veel gestelde vragen.

Hoe sterk is een carbon reparatie?

Onze carbon reparatie techniek is de betrouwbaarste methode op dit moment. Wij kunnen de originele hoeveelheid carbon en hars weer terug aanbrengen. Zonder luchtkamers, overtollig of juist te weinig hars. D.m.v. vacuüm is nawerk aan de reparatie minimaal en wordt nieuwe opwarming van de reparatie voorkomen. Dit zijn essentiële factoren om tot een sterke reparatie te komen.

Veranderen de eigenschappen van mijn frame?

Nee. Wij brengen exact dezelfde hoeveelheid hars en koolstof terug aan. Zonder vage en onnodige “versterkingen” aan de binnenzijde van de schade. De vezelrichting van ons aangebrachte carbon bepaald de eigenschappen van die locatie. De vezelrichting nemen wij dus in acht tijdens de reparatie.

Moet het frame kaal aangeleverd worden?

Nee. Hier bespaart u bij ons direct de eerste kosten. Mits onderdelen in de weg zitten bij de carbon schade demonteren wij niets. Wij demonteren wel vaak de ketting i.v.m. vettigheid. Verder is complete demontage absoluut niet noodzakelijk.

Gaat mijn fiets een droogkamer in?

Ja. De fiets zal enkele uren uitharden in de droogkamer. Dit is een temperatuur geregelde ruimte waar de hars in ideale omstandigheden maximaal kan uitharden. Met een piek warmte tussen de 45-55 graden. Laat duidelijk zijn dat dit geen invloed heeft op vetten, oliën of andere onderdelen van de fiets.

Hoelang heb ik garantie op de reparatie?

LEVENSLANG garantie op fietsen. 5 jaar op overige reparaties.

Zit het lakwerk bij de prijs inbegrepen?

Ja. U kunt soms wel kosten besparen door lakwerk simpeler uit te laten voeren dan origineel.

Hoe lakken jullie?

Gezien de kleine oppervlaktes gebruiken wij Airbrush met professionele lakken (MIPA). Op waterbasis of Acryl. Geen spuitbussen, lakstiften of dat soort grappen. Merklogo’s spuiten wij ook altijd terug, geen stickers. Na de kleur sealen wij de lak en logo’s met een hoogglans of matte laklaag af. De hoogglans lak polijsten wij vervolgens zodat geen overgangsverschil met de oude lak zichtbaar is.

Spuiten jullie fietsen ook compleet over?

Nee. Wij zijn experts in carbon reparatie en spotrepair op bovenstaande wijze. Frames compleet herlakken past niet binnen onze dagelijkse werkzaamheden.

Bestaat er een betrouwbare carbon scan?

Nee. Op dit moment bestaat geen betaalbare en betrouwbare mogelijkheid om carbon schade aan een fietsframe op te sporen met een scan. Wij hebben diverse scan apparatuur getest (w.o. de DolphiCam). Een C-scan is een alternatief welke echter zeer prijzig is.

Hoe werkt de Gratis Fietsdoos?

Woont u wat verder weg bij onze werkplaats vandaan? Dan sturen wij u gratis een doos toe welke u kunt gebruiken om de fiets aan ons in retour te zenden. Via PostNL kan de doos voor 13,25 Euro weer retour gezonden worden. U kunt de doos op maat snijden indien hij te groot voor uw fiets is.

Hoe werken onze servicepunten?

Door het hele land zitten fietsenwinkels welke met ons samenwerken. Zij kunnen de werkzaamheden voor het verzenden van de fiets uit handen nemen. Let wel op dat de fietsenwinkel deze werkzaamheden in rekening brengt. Alsmede de verzendkosten vraag hiernaar in de winkel bij u in de buurt.

Hoe lang duurt een carbon reparatie?

Wij werken met een doorlooptijd van 2 weken. In spoedgevallen kunnen we overigens binnen enkele dagen een reparatie uitvoeren.

Staat uw vraag er niet bij?

Mail ons. Bel ons. Facebook ons.