De Hoek 31, 1601 MR, Enkhuizen

“Het carbon product is zo sterk als zijn reparatie.”

“Het carbon product is zo sterk als zijn reparatie.” Maak kennis met ons vakmanschap, want wij repareren alles van carbon.

“Wij repareren alles van carbon.”

Fietsframe reparatie carbon

Heeft u een mountainbike of racefiets van carbon en is uw fietsframe gebroken of beschadigd? Geen paniek, wij hopen dat u zelf nog heel bent! Want uw fietsframe van carbon kunnen wij tot in perfectie repareren, zonder dat u ook maar iets van de schade terugziet.

Kom langs bij New Carbon of stuur een aantal foto's mee bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte. Herstellen van carbon is altijd maatwerk, vandaar dat u een prijsopgave van ons ontvangt. Meestal al binnen één werkdag.

Carbon Reparatie Auto

Wanneer de bevestiging van uw kentekenplaat is gebroken en carbon herstel nodig heeft. U heeft daardoor geen mogelijkheid meer om het kenteken goed te bevestigen, dan kan carbon reparatie uitkomst bieden.

In het geval van dit voertuig op de afbeelding hiernaast ziet u dat wij bezig zijn om een nieuwe bevestiging te maken op basis van carbon.
Wij hebben de ophanging opnieuw vormgegeven, door het zeer buigzame materiaal krijgen wij het carbon in iedere denkbare vorm. Na het uitharden is het materiaal ijzersterk. De eigenaar rijd inmiddels weer met zijn kenteken achterop zijn auto door heel Nederland.

Bumper reparatie carbon

Wanneer uw auto een kunststof achtige vorm heeft, dan kunt u er bijna met 100% zekerheid van uitgaan dat uw bumper is gemaakt van carbon.

Wanneer u schade heeft gereden, net als in het geval van deze bestuurder, dan kan er een scheur of barst ontstaan en dat is frustrerend wanneer u zuinig bent op uw voertuig.

Gelukkig kunnen wij een bumper schade vakkundig repareren, zodat je na de reparatie geen verschil ziet met hoe de bumper er voor de schade uitzag.

Stuurreparatie carbon

Is uw stuur van uw auto beschadigd of zijn er scheuren ontstaan door een ongeluk of is een knop of hendel gebroken of gescheurd? Geen paniek!

De meeste stuurwielen, zoals afgebeeld op de afbeelding hiernaast kunnen wij bij New Carbon perfect repareren. U krijgt uw auto na reparatie terug, alsof er een compleet nieuw stuurwiel is gemonteerd.

Wij staan graag voor u klaar. Ook als u bijvoorbeeld de kleur wilt aanpassen. Wij leveren namelijk alle denkbare kleuren en extreem fraaie patronen van carbon!

Spoiler reparatie

Een spoiler met schade is een doorn in het oog van autoliefhebbers. De spoiler is vaak een kwetsbaar onderdeel van uw auto en door net te hard over een drempel of tijdens het inparkeren is een schade snel gereden. Wees gerust, want bij New Carbon fixen wij de schade op een professionele wijze en zonder enige aanwijzing naar de schade, die is namelijk compleet verleden tijd!
Een spoiler van carbon repareren wij tot in perfectie, inclusief het behoud van de originele kleur en patronen. Het is zelfs mogelijk om een kleur bij ons uit te kiezen, mocht je iets anders willen dan er in eerste instantie op zat.

Zweefvliegtuig repareren

We weten bij New Carbon alles af van carbon reparaties. Wij draaien zelfs de hand niet om voor de reparatie van een zweefvliegtuig.

Carbon is een licht materiaal en wordt daardoor verwerkt in zweefvliegtuigen. Wanneer er schade ontstaat aan de vleugel of staart, dan kan dit grote gevolgen hebben.

Dit zweefvliegtuig vliegt inmiddels zonder problemen door de lucht, dankzij de reparatie die wij hebben uitgevoerd op het vliegveld in Lelystad.

Veelgestelde vragen:

De FAQ geeft antwoord op de meest gestelde vragen die wij krijgen over carbon reparatie. Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom niet om contact op te nemen.

Onze carbon reparatie techniek is de betrouwbaarste methode op dit moment. Wij kunnen de originele hoeveelheid carbon en hars weer terug aanbrengen. Zonder luchtkamers, overtollig of juist te weinig hars. D.m.v. vacuüm is nawerk find me job aan de reparatie minimaal en wordt nieuwe opwarming van de reparatie voorkomen. Dit zijn essentiële factoren om tot een sterke reparatie te komen.
Nee. Wij brengen exact dezelfde hoeveelheid hars en koolstof terug aan. Zonder vage en onnodige “versterkingen” aan de binnenzijde van de schade. De vezelrichting van ons aangebrachte carbon bepaald de eigenschappen van die locatie. De vezelrichting nemen wij dus in acht tijdens de reparatie.
Nee. Hier bespaart u bij ons direct de eerste kosten. Mits onderdelen in de weg zitten bij de carbon schade demonteren wij niets. Wij demonteren wel vaak de ketting i.v.m. vettigheid. Verder is complete demontage absoluut niet noodzakelijk.
Ja. De fiets zal enkele uren uitharden in de droogkamer. Dit is een temperatuur geregelde ruimte waar de hars in ideale omstandigheden maximaal kan uitharden. Met een piek warmte tussen de 45-55 graden. Laat duidelijk zijn dat dit geen invloed heeft op vetten, oliën of andere onderdelen van de fiets.

Door het hele land zitten fietsenwinkels welke met ons samenwerken. Zij kunnen de werkzaamheden voor het verzenden van de fiets uit handen nemen. Let wel op dat de fietsenwinkel deze werkzaamheden in rekening brengt. Alsmede de verzendkosten vraag hiernaar in de winkel bij u in de buurt.

Wij werken met een doorlooptijd van twee (2) weken. In spoedgevallen kunnen we overigens binnen enkele dagen een reparatie uitvoeren.

LEVENSLANG garantie op fietsen. 5 jaar op overige reparaties.
Ja. U kunt soms wel kosten besparen door lakwerk simpeler uit te laten voeren dan origineel.
Gezien de kleine oppervlaktes gebruiken wij Airbrush met professionele lakken (MIPA). Op waterbasis of Acryl. Geen spuitbussen, lakstiften of dat soort grappen. Merklogo’s spuiten wij ook altijd terug, geen stickers. Na de kleur sealen wij de lak en logo’s met een hoogglans of matte laklaag af. De hoogglans lak polijsten wij vervolgens zodat geen overgangsverschil met de oude lak zichtbaar is.
Nee. Wij zijn experts in carbon reparatie en spotrepair op bovenstaande wijze. Frames compleet herlakken past niet binnen onze dagelijkse werkzaamheden.
Nee. Op dit moment bestaat geen betaalbare en betrouwbare mogelijkheid om carbon schade aan een fietsframe op te sporen met een scan. Wij hebben diverse scan apparatuur getest (w.o. de DolphiCam). Een C-scan is een alternatief welke echter zeer prijzig is.

Woont u wat verder weg bij onze werkplaats vandaan? Dan sturen wij u gratis een doos toe welke u kunt gebruiken om de fiets aan ons in retour te zenden. Via PostNL kan de doos voor 13,25 Euro weer retour gezonden worden. U kunt ook een eigen doos op maat snijden in de maten van Post.nl